Social

#gripa #spray #tratare gripa

Un spray-minune ar putea vindeca orice tip de gripa

Scotienii au descoperit un spray nazal impotriva gripei care ar putea ajuta la protectia impotriva tuturor tulpinilor acestui virus. Cercetatorii spun ca ar putea vindeca inclusiv gripa aviara sau gripa porcina.

Sprayul nazal "imbraca" tractul respirator cu proteine pentru a impiedica virusul gripei sa se fixeze pe mucoasa. Virusul gripal este greu de combatut tocmai pentru ca evolueaza rapid si devine el insusi imun la medicamentele cu care noi credem ca il combatem. Cu toate acestea, specialistii considera ca acest nou spray poate rezolva problema deoarece nu vizeaza cauza, ci mai degraba efectul, intrucat nu are ca tinta virusul, ci protejarea tractului respirator de infectii.

Cercetatorii au testat deja vaccinul pe soareci si au descoperit ca o singura doza ii protejeaza complet de virusul letal al gripei porcine. Mai mult, soarecii au dezvoltat si anticorpi, ceea ce le da mari sperante cercetatorilor.

Potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii, gripa ucide anual aproape 500.000 de oameni.

Sursa foto: reliefforyournose.wordpress.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea