Social

#student #facultate #cursuri #plictiseala

Un sfert dintre studenti se plictisesc la cursuri si sunt nemultumiti de profesori

Un sfert dintre studentii romani se plictisesc la cursuri  si sunt nemultumiti sau foarte nemultumiti de profesorii lor.

38% cred ca facultatea in care invata are probleme mari cu dotarea laboratoarelor si a salilor de curs, iar jumatate dintre ei spun depre colegii lor ca manifesta dezinteres la ore. Cu toate acestea, 83% dintre tineri declara ca merg la cursuri cu placere, iar aproape trei sferturi dintre acestia sunt multumiti sau foarte multumiti de calitatea invatamantului superior.

70% dintre studentii de la stat spun despre universitatile finantate de Ministerul Educatiei ca ar fi mai performante decat cele private, in timp ce procentajul tinerilor instruiti la particular care au o parere mai buna despre invatamantul privat, raportat la cel de stat, este de numai 25%.

Conform unui studiu realizat de Agentia pentru Strategii Guvernamentale, studentii universitatilor de stat sunt mai silitori decat cei ai universitatilor particulare. Astfel, 42% dintre studentii de la stat frecventeaza cursurile si 63% participa la seminare, in comparatie cu 28, respectiv 33%, in cazul celor inscrisi la institutiile de invatamant private.

Cand vine vorba, insa, de gasirea unui job, studentii de la privat stau mult mai bine, majoritatea  fiind angajati part-time sau full-time, fata de 36%, cat reprezinta procentul tinerilor de la stat. Banii sunt o problema pentru ambele categorii de studenti, 43% declarand ca nu le ajunge bugetul lunar pentru strictul necesar.

In medie, studentul de la stat dispune in fiecare luna de 624 de lei, bani pe care sa-i cheltuiasca dupa bunul plac, in timp ce studentul de la particular are un buget de 900 de lei. De asemenea, unu din cinci studenti intentioneaza sa emigreze in strainatate, iar 60% sunt de parere ca pentru a reusi in viata este foarte important  sa termini o facultate.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea