Social

#judecatori #tribunalul mehedinti #cere de pensionare

Un sfert din judecatorii din Mehedinti se cer la pensie

Mai bine de o patrime dintre judecatorii Tribunalului Mehedinti si-au depus cererile de pensionare. In situatia in care toate aceste cereri vor fi aprobate, activitatea institutiei ar putea fi serios ingreunata. Patru magistrati au intrat deja in posesia deciziilor de pensionare.

Doi sunt de la sectia penala, iar ceilalti doi au lucrat la sectia comerciala si contencios administrativ, scrie Evenimetul Zilei. In momentul de fata, la Tribunalul Judetean Mehedinti din cele 40 de posturi repartizate, 39 sunt ocupate, unul fiind vacant din cauza faptului ca un judecator a iesit la pensie la sfarsitul lunii decembrie 2008.

Retragerea celor 11 judecatori va conduce la suplimentarea volumului de munca pentru judecatorii ramasi, in conditiile in care acestia sunt obligati sa solutioneze anulat sute sau chiar mii de dosare. Astfel, un judecator de la sectia civila a solutionat, in anul 2008, 796 de cauze , un coleg de la sectia de conflicte de munca si asigurari sociale - 1455 de cauze, iar un altul de la sectia comerciala si contencios administrativ - 1583 de cauze.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea