Social

Un pahar de vin rosu pentru viata lunga

Consumat cu moderatie, vinul tine boala departeIn cadru medical, vinul este considerat un sedativ usor si natural, folosit pentru reducerea anxietatii si tensiunii. Chiar daca in trecut au existat discutii cu privire la efectul pe care consumul de alcool il are asupra sanatatii, numeroase dintre aceste dileme s-au rezolvat in momentul in care medicii au explicat beneficiile pe care le aduce consumul de vin in cantitati moderate. Ca parte a unei diete normale, vinul asigura energia necesara corpului, deoarece contine substante care ajuta digestia si aduc un aport de minerale si vitamine. De asemenea, poate stimula si apetitul, ajuta la restabilirea echilibrului nutritional, la detensionare si actioneaza precum un sedativ, in special pentru convalescenti si batrani. Componenta sa chimica ajuta la prevenirea unor molecule cunoscute ca radicali-liberi, sa provoace stricaciuni la nivel molecular. Exista anumite componente in struguri si vin, numite reveratrol si quercetin, care ajuta sistemul imunitar, impiedica aparitia cancerului si protejeaza impotriva afectiunilor inimii, ajungand astfel la prelungirea vietii. Pe de alta parte, vinul nu trebuie considerat ca fiind vindecatorul universal si nu oricine trebuie sa il consume. Sunt circumstante in care este interzis vinul: inflamatii ale tractului digestiv, ulcer, boli ale ficatului, pancreatite, infectii urinare , afectiuni ale prostatei, epilepsie. Virtutile vinului
  • Mentine sanatatea inimii
  • Medicii si cercetatorii au afirmat ca anumite tipuri de vin sunt chiar benefice pentru inima. Reducerea incidentei atacurilor de cord si a nivelului crescut al colesterolului sunt doua dintre efectele pe care doctorii le atribuie consumului constant, dar moderat de vin.
  • Previne aparitia cheagurilor de sange
  • Beneficiile vinului rosu nu se limiteaza doar la prevenirea atacurilor de cord si a cresterii colesterolului. Prevenirea formarii cheagurilor de sange este o alta functie pe care vinul rosu o indeplineste datorita unor antioxidanti precum veratrolul continut de acesta.
  • Tine la distanta cancerul
  • Cercetatorii si medicii sustin efectele pe care vinul rosu le are in prevenirea diverselor forme de cancer. Insa pentru sustinerea si intarirea acestei afirmatii se realizeaza inca cercetari.

    Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

    •  
    •  

    Articol scris de

    Vezi toate articolele

    Articole din social

    Top

    Cauta-ti perechea