Social

#pret tigari # scumpire tigari #fumat #tigari

Un pachet de tigari, 57 de lei!

Potrivit unui studiu realizat in Franta, un pachet de tigari ar trebui sa coste putin peste 13 euro. Pretul este unul prohibitiv pentru cei mai multi fumatori si ar putea descuraja fumatul. 

Francezii nefumatori sunt din ce in ce mai ingrijorati de efectele pe care le are fumatul pasiv, arata un studiu citat de publicatia "Le Parisian". Astfel, pentru a acoperi neajunsurile sociale si cele legate de sanatate, costul unui pachet de tigari ar trebui sa ajunga la 13.07 euro, adica 57 de lei. 

Pentru a calcula prețul real al unui pachet de tigari, autorii studiului au pus la socoteala cheltuielile sistemului de sanatate pentru problemele legate de fumat, apoi impozitele neincasate in cazul deceselor premature cauzate de acest viciu si cheltuielile pe care le presupun preventia si cercetarea, relateaza Le Parisien, citat de evz.ro.

Concluziile au fost deja salutate de mai multi oficiali francezi, asa ca scumpirea tigarilor ar putea avea loc in curand, cel putin in Franta. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea