Social

#virus #asia #imbolnavire #romani #hepatita

Un nou tip de hepatita ii imbolnaveste pe romani

Un nou tip de hepatita ii imbolnaveste pe romani. Virusul hepatitei E a afectat 12% din populatia Romaniei in acest an. Infectia a venit din Asia, din cauza migratiei de persoane dinspre si inspre aceasta zona a lumii.

Virusul hepatitei E se imprastie in mare parte la fel ca cel al hepatitei de tip A. El se transmite prin contactul cu materii fecale umane sau de animale contaminate, care, prin asa numitele “maini murdare” ajunge in apa si alimente. De acolo drumul pana in organismul uman este simplu. Insa, frecventa imprastierii virusului de la o persoana la alta este mai putin frecventa decat in cazul hepatitei A, dupa cum anunta Stirile Pro TV.

Medicii avertizeaza asupra faptului ca noul tip de hepatita nu are vaccin, dar si ca este mai agresiv in cazul femeilor insarcinate, care pot avea complicatii . Pentru a evita infectarea cu virusul hepatitei E, este indicata igiena personala cat mai stricta.

12 dintre romani s-au imbolnavit in acest an de hepatita de tip E, anunta Stirile Pro TV. Ei li se alatura celor doua milioane de romani infectati cu unul din virusurile hepatice B sau C.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea