Social

#zinaida greceanii #vladimir voronin #presedinte #republica moldova #chisinau

Un nou scenariu rusesc la Chisinau?

Comunistii moldoveni si-au desemnat candidatul pentru presedintia tarii, in persoana Zinaidei Greceanii , care are toate sansele sa ii calce pe urme mentorului sau, Vladimir Voronin. In acest timp presa de la Chisinau vorbeste despre un al patrulea tanar mort dupa protestele anticomuniste din 7 aprilie.

Observatorii politici vorbesc despre un nou scenariu rusesc, care se repeta. Ieri, Partidul Comunist , condus de Vladimir Voronin a desemnat-o pe Zinaida Greceanii, care este numita “pupila” lui, pentru postul pe care pana acum l-a ocupat el. Aceasta miscare ar putea fi asemanata cu cea care a avut loc la Moscova anul trecut, atunci cand Vladimir Putin a trecut in fruntea Guvernului, lasandu-l in fruntea tarii pe omul sau de incredere.

Potrivit Adevarul, care citeaza parerile unor analisti politici din Moldova, fostul premier moldovean este aproape sigur noul presedinte al tarii. Aceasta ar putea fi o miscare din partea lui Voronin, asta in cazul in care scenariul prin care Greceanii preia puterea si o abandoneaza dupa cateva luni, facandu-i loc lui Voronin, s-ar putea aplica, asa cum cred analistii.

La cei 53 de ani ai sai, Zinaida Greceanii poate fi considerata o "veterana" in guvernul comunist. A lucrat in Ministerul de Finante inca din 1994, iar in 2000 a fost promovata viceministru, pentru ca mai apoi sa ajunga prim-viceministru al Finantelor si mai apoi premier. Este recunoscuta drept unul dintre oamenii loiali lui Voronin, fiind placuta si de Moscova, acolo unde a fost primita de Vladimir Putin si a negociat cu Gazprom
.  

In acest timp, presa de la Chisinau semnaleaza un al patrulea tanar mort dupa protestele anticomuniste din 7 aprilie. Numele lui este Maxim Caniscev, avea 21 de ani si era student la Universitatea Tehnica din Chisinau. Trupul lui a fost gasit pe malul lacului Ghidighici, autoritatile declarand ca acesta s-ar fi sinucis. Pe de alta parte, presa subliniaza ca din declaratiile familiei si din certificatul medico-legal reiese ca tanarul avea o trauma extinsa la coloana vertebrala .

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea