Social

#lege #piata #produse romanesti #legume fructe

Un nou proiect de hotarare de guvern: in piete vor fi vandute doar legume si fructe romanesti

Un nou de proiect de hotarare de Guvern a stabilit ca tarabele din piete vor fi accesibile doar producatorilor persoane fizice, care vor vinde numai legume si fructe romanesti. Astfel se urmareste eliminarea intermediarilor evazionisti care folosesc acte de producator false si genereaza pagube uriase in bugetul de stat.

La randul lor, comerciantii persoane juridice vor putea vinde legume si fructe proaspete in spatii individuale din cadrul pietelor, delimitate distinct si amenajate corespunzator. Astfel, vor exista spatii speciale de depozitare si comercializare si case de marcat.

Mai mult decat atat, comercializarea en detail si en gross a legumelor va fi conditionata de existenta unui carnet de producator cu elemente de securizare, care va include date privind suprafata totala cultivata, structura pe specii de legume/pomi si productiile estimate.

Reglementarile noului proiect vor intra in vigoare dupa patru luni de la aprobarea proiectului in Guvern.

Prin noile reguli se apreciaza ca vor fi eliminati intermediarii, va fi stimulata productia si comertul cu produse autohtone, iar efectele pozitive asupra bugetului de stat vor aparea inca din primul an de la aplicare.

Sursa foto: stiri.rol.ro
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea