Social

#hamas gaza israel #oprire foc gaza

Un nou atac asupra Israelului in ciuda opririi focului

Aramata palestiniana din Gaza a atacat din nou Israelul, duminica, la cateva ore dupa ce premierul Ehud Olmert a anuntat oprirea focului.

Potrivit unui purtator e cuvant al armatei isrealiene, cel putin cinci explozii au avut loc in sudul Fasiei Gaza, transmite Reuters. In ciuda opririi focului, Hamas a anuntat ca "rezistenta si confruntarea vor continua (...) atata vreme cat armata israeliana va ramane in Gaza ".

Liderii Hamas cer incetarea ofensivei, dar si retragerea trupelor israeliene , ridicarea blocadei si deschiderea punctelor de trecere dintre Gaza si Israel. Miscarea Hamas a afirmat ca nu va accepta "niciun soldat" israelian in Gaza.

"Nu vom accepta sub nicio forma prezenta niciunui soldat pe pamantul Fasiei Gaza, indiferent care va fi pretul. Hamas este inca prezent, rezistenta viteaza, iar conducerea sa solida", a declarat Fawzi Barhoum, un purtator de cuvant al Hamas. Decizia Israelului de a inceta unilateral ostilitatile in Fasia Gaza trebuie sa fie urmata de un acord de pace oficial si de retragerea completa a trupelor, a afirmat sambata si un purtator de cuvant al presedintelui palestinian Mahmoud Abbas, citat de AFP.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea