Social

Un militar roman si-a pierdut viata azi in Afganistan

Militar roman ucis intr-un atac in Afganistan. Soldatul facea din Batalionul 300 Infanterie " Sfantul Andrei " si si-a pierdut viata in urma unui atac cu armament usor.

Reprezentantul Batalionului din care facea parte victima a anuntat ca fruntasul Claudiu Marius Covrig se afla, alaturi de mai multi colegi, intr-o misiune de patrulare pe Autostrada A1 (Qalat - Kabul). Patrula, formata din patru transportoare amfibii blindate, a fost atacata de forte insurgente cu armament usor si aruncatoare de grenade.

In urma incidentului Marius Covrig si-a pierdut viata, iar alti trei militari, respectiv sergentul major Daniel Drugan (26 de ani), sublocotenetul Marius Apostol (24 de ani), ambii de la Batalionul 300 Infanterie Galati, si caporalul Marius Barbu (31 de ani), de la o unitate militara din Focsani, au fost raniti usor de schije, fiind acum in afara oricarui pericol.

Marius Covrig era de la inceputul acestui an in prima sa misiune internationala in Afganistan si urma sa se intoarca in tara peste cateva saptamani. El urma sa implineasca 30 de ani in luna septembrie a acestui an si este casatorit, dar nu are copii.

Ministerul Apararii a anuntat ca familia militarului va primi 80.000 de euro asigurare de viata , cheltuielile de inmormantare fiind suportate de catre stat. Familia va primi, de asemenea, solda militarului pe luna aceasta, o suta de solde lunare brute in valoare de aproximativ 73.000 de lei si o pensie de urmas de 100 la suta din solda lunara.

Ultimul incident din Afganistan in care au fost implicati militari romani a avut loc in 20 martie 2008, cand a fost ucis tot un militar din Batalionul 300 Infanterie "Sfantul Andrei", iar un altul a fost ranit. Mai mut de zece soldati romani si-au pierdut viata in misiuni in strainatate.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea