Social

#sifilis #gonoree #infectii cu transmitere sexuala #Chlamidia #supraveghere epidemiologica

Un milion de romani sufera de infectii cu transmitere sexuala

Romania se regaseste in primele zece locuri in Europa in ceea ce priveste incidenta infectiilor cu transmitere sexuala, potrivit unei statistici realizate recent de Organizatia Mondiala a Sanatatii.

In Romania, un milion de oameni sufera de o infectie cu transmitere sexuala. De asemenea, doi tineri din zece considera, in lipsa simptomelor, o persoana nu este purtatoare a unei infectii cu transmitere sexuala, se arata in statistica OMS.

De asemenea, OMS atrage atentia ca infectiile cu transmitere sexuala au in continuare o incidenta foarte mare la nivel mondial, unde exista 340 de milioane de cazuri de sifilis, gonoree, Chlamidia si Tricomonas, atat la femei, cat si la barbati, care au o varsta cuprinsa intre 15 si 49 de ani, potrivit declaratiilor facute de dr Victor Olsavszky, reprezentant OMS pentru Romania.

Dr Victor Olsavszky a precizat totodata ca masurile de prevenire si de tratare a acestor infectii sunt limitate, deoarece nu exista o supraveghere epidemiologica bine pusa la punct, si in foarte multe tari aceasta este subfinantata.

Sursa foto: city.teamdeals.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea