Social

#meteorit sua #explozie SUA #meteorit #sua

VIDEO Un meteorit a explodat deaspura SUA! Explozia a fost resimtita in 7 state

O explozie puternica a fost auzita si simtita in 7 state ale SUA. Din sudul statului Ontorio si pana in Virginia, dupa ce un meteorit a traversat America apoi a explodat.

 

Mai multi locuitori au semnalat ca au vazut “o minge de foc” care traverseaza cerul. Aparitia meteoritului a fost semnalata cu peste 150 de rapoarte din sapte state, in special din new York si Ontorio, dar si din Maryland, Michigan, Ohio, Pennsylvania si Virginia.

Robert Lunsford de la Societatea Americana de Meteori din Geneseo, care urmareste astfel de fenomene, sustine ca explozia a fost cauzata de un meteor dezintegrat. Acesta a estimat ca mingea de foc ar fi putut avea dimensiunea unui automobil si se decplasa cu cel putin 10 mile pe secunda. Acesta s-ar fi dezintegrat la 35 de kilometri deasupra solului, in vestul New York-ului.

Explozia a produs o lumina puternica, ce a putut fi observata cu usurinta desi era pe timp de zi. Imaginile au fost surprinse de o camera de pe Turnul CN din Toronto.

Agentiile de politie si departamentele de pompieri din centrul orasului New York au primit la 911 apeluri care raportau un boom care a zguduit ferestrele, dar norii au impiedicat observarea in mare parte a luminii, potrivit newsweek.ro.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea