Social

#ancheta #moarte #minora #sabyc #medic

Un medic de la Clinica Sabyc este anchetat pentru moartea unei minore

Scandalul clinicii Sabyc are o noua ramura. Medicul Petru Mercut, care a fost pus sub acuzare in dosarul privind traficul de ovule pentru Israel, mai are o acuza la dosar: el este cercetat de procurori si pentru moartea unei tinere in varsta de 17 ani.

Fostul director al Spitalului Filantropia din Capitala este acuzat ca i-ar fi facut o intrerupere de sarcina unei minore, Daniela Barda, fara ca aceasta sa fi avut semnatura de acord a parintilor. La cateva zile dupa efectuarea interventiei, in 2006, tanara a murit din cauza unei septicemii, dupa cum spun parintii fetei.

Din declaratiile familiei Barda, in noiembrie 2006, fata lor s-a simtit rau insa nu le-a spus ce s-a intamplat, pentru ca nu apucase sa le spuna ca a facut o intrerupere de sarcina. Cand au vrut sa cheme Salvarea, sora fetei l-a sunat pe medicul Mercut, care i-a raspuns fetei ca “sa ia un anti-inflamator si sa astepte pana luni”, dupa cum noteaza Stirile ProTV.

Ancheta fara vinovat

Mercut incasase deja 3 milioane de lei pentru interventie, desi fata nu avea acordul parintilor, necesar in cazul minorelor care sunt supuse unei interventii chirurgicale. Starea fetei s-a agravat brusc si in drum spre spital a murit. Legistii au scris in fisa: insuficienta cardio -respiratorie, necroza uterina, avort pentru sarcina luna 2-3.

Ulterior, medicii de la Sabyc au trimis niste bani familiei fetei, “ca sa nu apara discutii”. Oamenii insa nu au tinut sub tacere povestea si s-au adresat politiei. S-au facut niste audieri.

La acea data medicul Mercut a primit neinceperea urmaririi penale din partea magistratilor Tribunalului Bucuresti, insa dosarul respectiv a fost acum conexat cu dosarul traficului de ovule de la clinica Sabyc, aflat in acest moment in ancheta la procurorii DIICOT Bucuresti, dupa cum noteaza Evenimentul Zilei.  

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea