Social

Un mariaj perfect: branză cu verdeaţă

Un proverb francez spune că "o masă fără branză e ca o femeie fără ochi". În Franţa, branza Cedar este la fel de populară ca şi ceaiul. În Olanda există atatea sortimente de branză cate soiuri de lalele . Iar în Italia, parmezanul nu lipseşte din nici o bucătărie. Cu verdeaţă, cu nuci, cu mucegai alb sau verde, branzeturile sunt o sursă bună de vitamine (A, D, E, B9, B12) şi minerale (calciu, fosfor, zinc). Calciul se asimilează cel mai bine din branzeturi . Cu branzeturi se pot desfăta şi persoanele cu intoleranţă la lactoză. Asta deoarece branzeturile nu mai conţin lactoză în urma procesului de fermentare. Totuşi, din cauza concentraţiei ridicate de proteine , branzeturile nu sunt prea uşor de digerat: Camembertul – 20 g proteine/100 g, şvaiţerul – 29 g, Feta – 15 g. Pentru a fi digerate mai uşor, branzeturile fac un mariaj perfect cu o salată cu verdeţuri (mărar, salată verde, hasmaţuki). (continuarea in Jurnalul National )

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea