Social

#parcare #construire #amenajare

Un loc de parcare in Capitala, 48.000 de euro

Construirea unui loc de parcare in Bucuresti ajunge la 48.400 de mii de euro. Aceasta este concluzia care se desprinde din datele oferite de Primaria Sectorului 6 care vrea sa ridice sase parcari supraetajate cu aproape 600.000 de euro, dupa ce in urma cu cateva luni a platit 120.000 de euro pentru acelasi tip de parcari.

De cateva luni, sectorul condus de Cristian Poteras are sase parcari supraetajate, cu cate 12 locuri fiecare. Pentru acestea Primaria a platit 120.000 de euro, adica 16.600 de euro pe un loc, dupa cum noteaza Evenimentul Zilei.

Primarul Poteras mai vrea insa astfel de parcari, pentru a-si respecta promisiunea prin care ii asigura pe locuitorii sectorului 6 ca pana la sfarsitul anului vor avea 16 sisteme de astfel de sisteme de parcare. In a doua etapa ar urma sa apara inca sase parcari, cu cate 12 locuri, pentru care insa Primaria vrea sa plateasca 580.900 de euro. Astfel, pretul unui singur loc de parcare ar urma sa ajunga acum la aproximativ 48.400 de euro, adica de patru ori mai mult decat pretul anterior.

Atribuirea contractului se va face prin licitatie, dupa cum mentioneaza site-ul Primariei Sectorului 6, acolo unde sunt trecute si preturile de achizitie. Licitatia pentru atribuirea contractului, a carui valoare totala se ridica la 24,4 milioane de euro, ar urma sa fie organizata pe 21 octombrie.

Primarul Poteras nu stie insa prea multe despre licitatia care ar urma sa se intample in sectorul lui. “Nu stiu despre ce licitatie este vorba. Va pot spune doar ca, in curand, mai vin inca sase sisteme de parcare. Iar, pe viitor, vreau sa montez inca 50”, a declarat Cristian Poteras , pentru Evenimentul Zilei.

Mai mult, potrivit discutiilor existente in Primarie, firma care va castiga acum licitatia pentru cele sase parcari va mai putea primi, in urmatorii trei ani, alte doua contracte de acelasi fel, fara licitatie, doar prin negociere directa.

 

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea