Social

#legalitate detentie #prizonier guantanamo #judecator

Un judecator a recunoscut legalitatea detentiei unui prizonier de la Guantanamo

Un judecator federal de la Washington a recunoscut, miercuri, legalitatea mentinerii in detentie la Guantanamo a unui prizonier yemenit.

Decizia magistratului intervine la o saptamana dupa ce presedintele Barack Obama a anuntat reexaminarea dosarelor fiecarui prizonier de catre o comisie interguvernamentala, informeaza AFP.

Judecatorul federal Richard Leon a respins, miercuri, recursul depus de Ghaleb Nassar Al-Bihani, spunand ca guvernul american a prezentat "suficiente dovezi" ca prizonierul sa fie considerat " inamic combatant".

Prizonierii de la Guantanamo beneficiaza de la decizia Curtii Supreme, la 12 iunie, de Dreptul constitutional de a depune un recurs in justitia federala pentru ca ea sa decida daca detentia lor este justificata. Insa, in acest caz, procesul lui Bihani a avut loc sub precedenta administratie.

De atunci, Obama a anuntat inchiderea Guantanamo intr-un an si reexaminarea dosarelor de catre un grup de lucru coprezidat de secretarii apararii si justitiei. Alti judecatori federali, care se ocupa de dosarele celor circa 240 de prizonieri de la Guantanamo, au amanat cu cateva saptamani audierile deja programate la cererea noului guvern.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea