Social

#plic praf alb #investitor banca americana

Un investitor a trimis plicuri cu praf alb bancilor

Un barbat in varsta de 47 de ani a fost arestat luni in New Mexico pentru ca a trimis, in toamna, 65 de scrisori de amenintare mai multor institutii bancare din Statele Unite.

64 dintre scrisori contineau un praf alb, conform Departamentului de Justitie, informeaza AFP, citat de NewsIn.

Barbatul este suspectat ca a recurs la aceast gest, dupa pierderile financiare importante pe care le-a suferit la banca regionala Washington Mutual (WaMu), la sfarsitul lunii septembrie 2008 .

In plicurile trimise bancii JP Morgan Chase, FDIC (agentia de reglementare a pietei bancare) si la biroul de supraveghere economica (OTS), institutii implicate in falimentul si preluarea WaMu, se afla o scrisoare potrivit careia "persoana care va respira praful va muri in zece zile".

Dupa mai multe teste, praful s-a dovedit a fi inofensiv. Toate scrisorile ar fi fost trimise din Amarillo, Texas. Barbatul arestat luni la aeroportul din Albuquerque s-a prezentat marti in fata unui judecator federal din localitate. El risca o pedeapsa de cel putin cinci ani de inchisoare si o amenda de 250.000 de dolari

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea