Social

Rafinaria onesteana prelucreaza titei pentru un grup de firme care isi plateste TVA-ul in avans.
IncepInd de joi dimineata, instalatiile de la RAFO au inceput sa functioneze din nou, alimentate cu petrol din partea unui grup de firme straine, care a decis sa proceseze petrol la RAFO si a acceptat ca, pentru titeiul propriu, sa plateasca in avans TVA-ul.

Nu va pot spune numele grupului de firme pentru ca nu am acordul lor in aceasta privinta, dar au intentia ferma sa proceseze petrol la noi. Grupul de firme, care proceseaza la noi va suporta si garantia importului in vama, ne-a declarat Paul Ivascu, directorul general al RAFO.

La Tribunalul Bacau, acolo unde se judeca procesul de reorganizare a RAFO, presedintele completului a aprobat doua cereri importante, venite una din partea AVAS, iar cealalta din partea administratorului judiciar al RAFO.

Prima cerere, a AVAS, a fost ca incepind cu termenul viitor la sedintele de judecata sa participe si un procuror, intrucit prin decizia conversiei datoriilor RAFO in actiuni s-au incalcat grav prevederile Legii nr. 64 privind reorganizarea judiciara si falimentul, iar prezenta procurorului este necesara.
La 1 iunie se va decide soarta rafinariei

A fost aprobata si decizia administratorului judiciar de a convoca pe 1 iunie o noua Adunare a creditorilor.

Cred ca trebuie sa se lamureasca foarte clar pozitia creditorilor pentru ca eu nu mai stiu ce sa cred. Vor veni pe 1 iunie si vor decide daca vor reorganizarea judiciara a RAFO sau intrarea ei in faliment, pentru ca asa nu se mai poate continua, a spus administratorul judiciar, iar judecatorul sindic a fost de acord cu aceasta decizie.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea