Social

#director #ajutor de somaj #somaj

Un fost director timisorean are cel mai mare ajutor de somaj din Romania: 1700 de euro

Timisoreanul Mircea euro pe luna, Ionescu a intrat in somaj si primeste in fiecare luna cate 1700 de euro.

Ionescu a fost inclus in programul de restructurare al companiei Romtelecom inca din luna aprilie, de cand a inceput sa primeasca si banii, cate 7078 de lei pe luna, suma proportionala cu salariul sau din ultimul an. Barbatul avea un salariu lunar de aproximativ 66.000 de lei, adica peste 15.000 de euro, dupa cum noteaza Business Standard.

Acum Mircea Ionescu se afla in cautarea unui loc de munca, pe care insa nu reuseste sa-l gaseasca. “Este aproape imposibil. Pentru comunicatii, piata este moarta. Ati vazut ca a plecat si domnul Bedros (fostul director Alcatel Romania, companie localizata in Timisoara, si care a parasit firma dupa ce a condus-o timp de 18 ani - n. red.)”, a declarat acesta pentru Business Standard. Potrivit legilor romanesti, persoanele care isi pierd locul de munca trebuie sa se inscrie la Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) din judetul in care domiciliaza, pentru a putea primi ajutorul de somaj.

Fostul director Romtelecom nu este singurul din tara care beneficiaza de ajutor de somaj in valoare mai mare de 50 de milioane de lei. Suma mare incasata de acesti “someri de lux” se datoreaza faptului ca acestia manageri disponibilizati . Potrivit specialistilor HR citati de Business Standard, managerii sunt printre cei mai afectati angajati de pe piata, cresterea somajului din cauza crizei afectandu-i in mod direct.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea