Social

Un emotionat Jubileu pentru columbianul Valderrama

Circa 56.000 de spectatori si o pleiada de vedete ale fotbalului au sarbatorit duminica, la Barranquilla, ultimul meci oficial al fostului international columbian Carlos Valderrama .

Sub privirile argentinianului Diego Maradona , cel mai celebru jucator columbian din toate timpurile, acum in varsta de 42 de ani, a evoluat intr-un meci in care s-au infruntat o selectionata columbiana si una mondiala, garnisita cu staruri precum uruguayanul Enzo Francescoli, chilianul Ivan Zamorano sau paraguayanul Jose Luis Chilavert.

In ciuda tuturor talentelor adunate pe teren, publicul stadionului Metropolitano nu a avut ochi si ovatii decat pentru emblematicul nr.10 columbian, care l-a incantat inca o data, etalandu-si pentru ultima oara clasa.

"A fost foarte emotionant deoarece am simtit dragostea oamenilor, a tuturor columbienilor, a declarat Valderrama agentiei France Presse dupa intalnire. Nu voi uita niciodata aceasta sarbatoare".

"A fost un Jubileu cu adevarat reusit si emotionant, pentru ca toti prietenii mei, pe care i-am avut coechipieri sau adversari in cei 22 de ani de cariera, s-au aflat aici", a adaugat Valderrama, care a disputat trei editii ale Cupei Mondiale 1990, 1994 si 1998 si a evoluat la cluburi precum Montpellier Franta, Valladolid Spania, dar si in Campionatul profesionist nord-american.

El a profitat de intalnirea de duminica, incheiata cu scorul de 3-3 2-2, pentru a zgudui pentru ultima oara plasa portii cu o lovitura puternica in minutul 56.

In minutul 75 al partidei, insa, a venit timpul sa spuna la revedere fotbalului, trecand stafeta fiului sau Kenny, sub cerul luminat de un foc de artificii. Infasurat in drapelul Columbiei si insotit de zeci de fotoreporteri, Carlos Valderrama a varsat ultimele lacrimi de fotbalist. El se va indrepta acum spre o cariera de antrenor in Argentina: "Va fi foarte dificil, dar voi incerca. Nu voi renunta niciodata la fotbal, care este viata mea si caruia ii datorez totul".

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea