Social

"Un dezastru general", platforma unei guvernari comune

Umar la umar, ieri, Mircea Geoana, Adrian Nastase, Ion Iliescu s-au inghesuit la aceeasi masa pentru a pune la zid Guvernul Tariceanu, a declara vacant postul de presedinte al Romaniei si a-l acuza pe "vectorul electoral" Traian Basescu.

De cand a fost ales presedinte al Consiliului National, revenind astfel in fruntea PSD, desi DNA tocmai se chinuie sa obtina de la Parlament aviz pentru inceperea urmaririi sale penale, Adrian Nastase a trudit din greu. Rezultatele muncii sale si ale "guvernului din umbra" pe care l-a coordonat, respectiv 240 de pagini in care guvernarea Tariceanu este facuta zob, au fost prezentate ieri publicului larg.

Fiind un document electoral al PSD, concluzia nu putea fi decat una singura: "Un dezastru general". Titlul insusi suna apocaliptic : "O mie doua sute de zile de haos in Romania. Putere fara guvernare". Mircea Geoana a acuzat direct: "Guvernul a tinut istoria pe loc. Guvernul nu este doar schiop, ci si ciung, intrucat are o mana de luat, dar nu are o mana de dat. Romania este astazi ca un Citroen condus fara frane , fara directie, de un sofer nepriceput, al carui instructor seamana cu cetateanul turmentat".

Adrian Nastase a declarat vacant postul de la Cotroceni: "Traian Basescu nu a fost niciodata presedintele Romaniei. La Cotroceni postul este vacant". De altfel, pozitia PSD este aceea ca rezultatul "agitatiei electorale a presedintelui Basescu" este "cresterea violentei fizice din campanie", ai carei protagonisti ar fi "de fiecare data" membri ai PD-L.

Ion Iliescu  a fost si mai dur la adresa "guvernarii incoerente, iresponsabile si incalificabile" si a lui Traian Basescu, "factorul perturbator al politicii romanesti".  Ion Iliescu a concluzionat ca PSD isi poate gasi platforme comune cu PNL. Nu insa si cu PD-L si Traian Basescu. Replica PD-L nu s-a lasat mult asteptata: raportul este autoincriminant, deoarece oricum PNL guverneaza cu ajutorul PSD.

 

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri generale Acasa.ro

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea