Social

#cutremur #bucuresti #morti

Un cutremur mare ar ucide 6.500 de bucuresteni

Consiliului General al Municipiului Bucuresti pregateste un proiect de hotarare, care sa ajute autoritatile sa intervina cu promptitudine in cazul unui dezastru. Estimarile arata ca, daca Bucurestiul ar fi lovit de un cutremur de 7 grade pe scara Richter, pana la 6.500 de oameni si-ar pierde viata.

Daca Bucurestiul ar fi lovit de un cutremur asemanator celui din 4 martie 1977, dezastrul cel mai mare ar fi seara. LA un cutremur in jurul orei 21.00, el s-ar putea solda cu 6.500 de morti, 16.000 de raniti grav, 10.500 de spitalizati, 13.000 de raniti usor, iar 95.000 ar ramane captivi sub daramaturi.

Acestea sunt estimarile "Planului de Analiza si Acoperire a Riscurilor pentru anul 2009", reazlizat de specialisti din cadrul primariei, prefecturii si ministerele Internelor si Locuintelor. Conform estimatilor 23.000 de imobile vor suferi avarii de gradul 4 (avarii serioase la pereti si acoperisuri) si 5 (distrugere completa).

Cele mai multe cladiri afectate ar fi cele cu un singur etaj, mai ales cele din Centrul Istoric al capitalei.

"Din cele 23.000, pot suferi avarii grave (gradul de avariere 5) aproximativ 1.000 cladiri, dintre care peste 10% sunt inalte. In jur de 4.100 cladiri pot suferi avarii la nivel de condamnare, dintre care 9% sunt cladiri inalte", se specifica in proiectul citat de Evenimentul Zilei.

Un alt pericol in caz de cutremur ar fi ruperea barajelor lacurilor din Bucuresti. Cele mai afectate zone ar fi centrul si nordul capitalei. Peste 800 de gospodarii si zeci de institutii publice ar fi inundate. Infrastructura rutiera ar putea fi si ea distrusa.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea