Social

Un cuplu din doua este nemultumit de relatia sexuala

Unul din doua cupluri are probleme in relatia sexuala, arata rezultatele unei cercetari desfasurate la nivel mondial privind problematica sexuala. Acelasi studiu releva ca gradul de satisfactie poate creste mai degraba datorita factorilor fizici decat celor psihologici.

Cercetarea mai arata ca nu exista o legatura clara intre frecventa actelor sexuale si satisfactie. Trei sferturi dintre subiecti au afirmat ca viata lor s-a imbunatatit dupa un tratament medicamentos pentru disfunctie erectila.

Studiul a fost realizat pe 12.558 de persoane (barbati si femei) cu varsta de peste 18 ani din 27 de tari si a durat un an: din martie 2005 pana in martie 2006.

Au fost incluse tari de pe toate continentele: Australia, Hong Kong, Singapore, Taiwan, Japonia, Coreea, Malaysia, Thailanda, Indonezia, Kuweit , Emiratele Arabe, Africa de Sud, Maroc, Egipt, Liban, Israel, Turcia, Elvetia, Franta, Germania, Italia, Marea Britanie, Spania, Canada, SUA, Mexic, Brazilia.

In timpul cercetarii a fost investigat si si modul in care se percep barbatii cu disfunctie erectila nediagnosticata si daca acestia se gandesc sa actioneze pentru ameliorarea conditiei lor. Studiul a aratat ca o buna relatie sexuala este importanta atat pentru barbati, cat si pentru femei: 90 la suta dintre barbati afirma ca increderea in capacitatea lor sexuala este esentiala pentru relatia de cuplu.

De altfel, toate aspectele unei relatii sexuale (actul sexual in sine, preludiul, abilitatea de a ajunge la orgasm, atractia fata de partener etc.) s-au dovedit foarte importante pentru ambele sexe.

Una din principalele concluzii ale studiului dezvaluie ca, pe plan mondial, unul din doua cupluri nu sunt total multumite de viata lor sexuala. Cel mai bine stau din acest punct de vedere mexicanii, cu 75 la suta de cupluri foarte satisfacute de viata sexuala.

Potrivit aceluiasi studiu, realizat de compania Pfizer, media la nivel mondial a frecventei actelor sexuale este de 6,47 pe luna. Potrivit studiului, barbatii au in medie 6,6 acte sexuale pe luna, iar femeile 6,38 acte pe luna.

Nu s-a stabilit insa o legatura clara intre satisfactia sexuala si frecventa actelor sexuale. De exemplu, barbatii din SUA si Marea Britanie fac sex cu aceeasi frecventa, dar, daca in Statele Unite media satisfactiei este de 55 la suta, britanicii au o medie de doar 39.5 la suta.

Datele privind frecventa actelor sexuale din cateva tari, pe baza raspunsurilor barbatilor si femeilor participante la studiu, arata ca media in Franta este de 7,7, in Germania de 6,55, Marea Britanie: 6,4, SUA, 6,4, Spania, 6,05, si Italia cu 5,75.

Mai mult de o treime (35 la suta) dintre subiecti au afirmat ca au parte de mai putin sex decat ar trebui ( 40 la suta dintre barbati si 29 la suta dintre femei).

Cercetarea mai arata ca cel putin unul dintre patru subiecti (barbati si femei) doresc sa isi imbunatateasca experienta sexuala.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea