Social

#somn #obezitate #copii #somn linistit #obezitate infantila

Un corp sanatos este cel care doarme bine

Un numar mai mic de 9 ore de somn zilnic provoaca riscul de obezitate si supragreutate la copii. Un studiu realizat si prezentat la Universitatea din Zaragoza (Spania) arata ca ratele de obezitate la copiii din central si sudul Europei, le depasesc pe cele din nord.

O alimentatie dezechilibrata, precum si lipsa activitatilor de miscare, au condus la cresterea acestei rate in centrul si sudul Europei, in comparatie cu alte tari precum Belgia, Danemarca si Suedia.

Unul dintre mesajele-cheie ale acestui studiu este de a motiva copiii sa faca exercitii fizice pentru a scadea riscul de supragreutate si obezitate infantila.

Expertii in domeniu au declarat ca, desi 60% dintre cazurile de obezitate infantila au caracter genetic, este necesar sa fie sporita la maximum practicarea exercitiului fizic inca de la o varsta frageda si sa fie incurajata o viata intreaga ca fiind una dintre cele mai eficiente modalitati, impreuna cu adoptarea unei diete sanatoase si echilibrate, de protejare a organismului de bolile metabolice, printre care se numara si obezitatea si supragreutatea.
 

Tinerii, nu mai putin de 8 ore de somn

Studiile arata ca tinerii ce dorm mai putin de 8 ore pe noapte prezinta un risc crescut in a avea simptome de depresie si anxietate. Astfel, tinerii cu varste intre 17 - 24 ani si cei care dorm mai putin de 6 ore pe noapte sunt de doua ori mai predispusi la stres psihologic decat cei care se odihnesc 8 ore. Si tot asa, cei care dorm si mai putine ore pe noapte prezinta un grad si mai ridicat de disconfort psihologic fata de cei care dorm atat cat trebuie.
 

Cheia pentru a fi in forma

1. Exercitiul fizic. Practicarea zilnica a exercitiului fizic te ajuta sa te simti bine, in forma si reduce riscul aparitiei diverselor boli. Ideal ar fi sa transformi activitatea fizica intr-un obicei zilnic, astfel 30 de minute de exercitiu fizic este mai mult decat suficient. Mersul pe jos, urcatul scarilor si mersul pe bicicleta sunt activitati benefice pentru sanatate si nu presupun un efort foarte mare. Cateva date statistice afirma faptul ca doar 28,5% dintre populatia de 16 ani si peste practica o activitate fizica si 12,1% declara ca nu fac niciun exercitiu.

2. Dieta. O alimentatie sanatoasa este esentiala. Fructele si legumele trebuie sa fie prezente in dieta zilnica si sa fie consumate intr-o cantitate de cel putin 5 portii pe zi. De asemenea, se recomanda sa moderati consumul de sare si sa consumati multa apa.

3. Odihna. Aceasta reprezinta o treime din viata noastra, si din aceasta cauza trebuie sa ii fie acordata atentia meritata. Presupune eliberarea mintii de stimuli si contribuie la buna dezvoltare a structurii osoase si musculare. De asemenea, este direct relationata de cresterea si regenararea celulelor.

In colectia Salterra, gasesti salteaua, perna, pilota sau asternutul care ti se potrivesc cel mai bine. Cand alegi un produs din colectia Salterra, stii ca ai facut o investitie pe termen lung in confortul si sanatatea ta.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea