Social

Un copil s-a spanzura dupa modelul unchiului

Un caz uluitor, de un tragism extrem, s-a petrecut ieri dimineata in comuna argeseana Malureni. Un copil de 13 ani a incercat sa se spanzure, dupa ce cu o zi in urma participase la inmormantarea unui politist care s-a sinucis.

Pustiul a fost puternic marcat de moartea subofiterului, care, culmea, ii era si unchi, iar in mintea lui s-a impregnat adanc ideea ca prin spanzurare se moare rapid si fara chinuri. Ionut Andrei Oniche si-a intrebat tatal seara: "Tati, se moare repede prin spanzurare?" Parintii nu i-au dat prea mare atentie, si-au inchipuit ca baiatul este macinat de curiozitate . Dar a doua zi dimineata, copilul si-a pus planul in aplicare. Doar cu ajutorul lui Dumnezeu pustiul de clasa a V-a a scapat cu viata, insa nimeni nu stie cat a stat agatat in streang, iar creierul lui a fost neoxigenat.

A TINUT UNA DINTRE COROANE

Familia Oniche locuieste la capul satului, intr-o casuta prapadita. Nici unul dintre parinti nu are serviciu si traiesc din ajutorul social. Au cinci copii, cel mai mare de 15 ani, iar cel mai mic abia a invatat sa mearga. Joi, tot satul a mers la inmormantarea politistului sinucigas . La inmormantare toate babele au povestit cum s-a spanzurat Constantinescu. In multimea indoliata s-a aflat si Ionut Andrei Oniche impreuna cu sora si tatal lui. Ba chiar pustiul de 13 ani a tinut una dintre coroanele spanzuratului in urma carului mortuar. A stat apoi si la pomana si a ascultat iar si iar povestea cu sinuciderea.

CINCI MINUTE FATALE

Ionut Andrei Oniche a ajuns acasa spre seara. Se vede treaba ca baiatului nu i-a iesit din cap povestea cu sinuciderea si, ieri dimineata, a fost de ajuns sa se supere putin si a decis sa-si puna streangul de gat. Din cauza gerului cumplit, in ultimele doua zile Ionut Andrei Oniche nu s-a mai dus la scoala. Copilul a vrut sa plece pe deal, sa stranga lemne, dar tatal lui nu l-a lasat, si de aici toata nenorocirea. Dupa micul dejun, Veronica Oniche si-a rugat copilul sa urce pana in pod, sa puna niste oua in cuibar. Baiatul a lipsit mai mult de cinci minute si sora lui, Ionela a plecat dupa el. Adolescenta l-a gasit la coltul casei, spanzurat. Ionut atarna cu picioarele aproape de pamint intr-un streang confectionat din funia vacii.

MEDICII SUNT REZERVATI

Ambulanta l-a dus urgent la Spitalul de Pediatrie , unde i s-au pus perfuzii si a fost oxigenat. Dr. Margareta Panescu, medic primar pediatrie: "A venit in coma, cu o stare generala modificata. S-a trezit la stimulii determinati de noi. Creierul lui a avut de suferit din cauza lipsei de oxigen si nimeni nu stie cat a stat spanzurat. Nu prezenta marca spanzuratilor, adica nu avea urme pe gat, ceea ce poate fi un semn bun. Lipsa de oxigen i-a creat aceasta agitatie. Prognosticul este rezervat si urmatoarele 72 de ore sunt esentiale. Urmeaza sa-l supunem unor investigatii amanuntite, dar de obicei hipoxia cerebrala duce la retard intelectual". Exista riscul ca pustiul sa incerce sa-si ia viata si a doua oara si atunci sa nu mai aiba noroc. Ionut Andrei Oniche a fost transferat ieri dupa-amiaza la un spital din Bucuresti, unde are mai multe sanse de recuperare.

DIVORTAT

Agentul sef adjunct Alexandru Constantinescu s-a spanzurat duminica seara intr-o magazie de la Centrul de Pregatire al IPJ Arges, din comuna Budeasa. Cadavrul subofiterului a fost descoperit abia a doua zi de dimineata, cand trebuia schimbat din tura. Divortat din iarna lui 2005, politistul nu s-a impacat cu ideea ca a fost respins de nevasta si copil.

PROTEJATI COPIII DE DRAME!

Am cerut si opinia dr. Victoria Irimia, sefa Laboratorului de Sanatate Mintala Arges vizavi de acest caz cumplit: "La copiii care au o asemenea varsta exista o anumita labilitate emotionala. Tocmai de aceea nu este bine sa fie pusi in fata unor astfel de drame. Ei nu au capacitatea de auto-control si nici puterea de a evalua evenimentul in fata caruia se afla".

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea