Social

Un cioban, doi ciobani

Plaiurile mioritice sint tot mai putin o metafora blagiana. Ce se intimpla pe dealurile si vaile alternative din sportul nostru incepe sa semene cu o realitate cit se poate de urita. Dupa afacerile cu terenuri si cu oi care l-au imbogatit pe patronul Stelei, iata, Baciul (cunoscut si ca Gica Popescu ), fostul mare fotbalist si recent candidat la tronul Nasului (ca sa vezi ce porecle circula prin fotbalul romanesc, ca virusii H5N1 printre zburatoare si nezburatoare), este si el amestecat in doua afaceri necurate.
Despre una se stia de citava vreme. Baciul, strins cu usa, a platit impozitul cuvenit statului din vinzarea lui Bratu la Galatasaray, dar n-a scapat de ancheta penala. De cite ori a fost intrebat cum stau lucrurile, i-a pus pe ziaristi la punct: Nu stiti despre ce e vorba. Poate ca ziaristii nu stiau, dar Gica Popescu nu stia nici el? Se vede acum ca evaziunea n-a fost chiar fara stiinta.

A doua afacere a Baciului, inca si mai necurata (daca adjectivul, la moda de la o vreme, o fi avind grade de comparatie), arata o deplina cunostinta de cauza. E vorba despre afaceri cu un teren. Modelul Becali face miei. Baciului ii mai ramine doar sa populeze terenul cu niscai oi si berbeci. Dar s-a decis brusc sa-l scoata la vinzare, uitind sa-i avertizeze pe amatori de faptul ca terenul din Voluntari este in litigiu . In litigiu fusese si cind Baciul l-a cumparat, acum patru ani.
Cu ajutorul Primariei Voluntari si al Judecatoriei Buftea, Baciul i-a lipsit pe adevaratii proprietari de dreptul lor, si-a insusit terenul si a construit pe el ditamai complexul, numit emfatic Complexul Rezidential Amfiteatru. Detaliile sint mizerabile si le puteti citi in ,, Academia Catavencu nr. 10 din 15-21 martie.

Latura cea mai neplacuta a intimplarii este aceea ca pateaza imaginea unui sportiv admirat cindva unanim pentru talentul si seriozitatea lui in joc, ca si, mai de cind, cind a vrut sa fie presedintele FRF, pentru promisiunea ferma de a vindeca fotbalul romanesc de maladiile lui cronice, intre care coruptia. Mircea Sandu va fi jubilind. Sustinatorii Baciului vor fi suferind. Va dati seama cum ar fi fost daca lipsa de scrupule, ca sa ma exprim blind, a Baciului ar fi iesit la iveala tocmai cind fostul mare fotbalist, devenit sef la FRF, s-ar fi aflat inclestat de gitul coruptilor din fotbalul national? Va dati seama cum l-am fi regretat pe Nasul, care, oricit de nas ar fi el, nu si-a facut avere din evaziune de milioane de euro si nici n-a deposedat pe nimeni de proprietati obtinute cit se poate de legal? Generatia de Aur primeste o grea lovitura morala. Cot la cot cu alde Becali, verisorii penali, Baciul isi pune congenerii in cea mai penibila situatie. Reactia lui Hagi si a celorlalti n-a venit inca. Va fi ea cea care s-ar cadea sa fie? E o intrebare.


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea