Social

Un chirurg bulgar renumit a fost inculpat pentru transplanturi ilegale de rinichi

Un chirurg bulgar renumit, profesorul Aleksandr Cirkov, a fost inculpat pentru ca ar fi efectuat 20 de transplanturi ilegale de rinichi in perioada 2004 - 2005, la Sofia, a anuntat purtatorul de cuvant al Parchetului regional din capitala bulgara , Rusi Aleksiev, citat de AFP.

Contactat astazi de televiziunea nationala, profesorul Cirkov a calificat acuzatiile drept o " minciuna " raspandita de ministrul Sanatatii Radoslav Gaudarski, care l-a demis din functia de director al unui spital.

Potrivit lui Aleksiev, majoritatea pacientilor care au fost supusi unor transplanturi au fost cetateni israelieni.

"Un pacient care a fost supus unui transplant in clinica profesorului Cirkov a decedat, un altul a suferit o operatie suplimentara care i-a salvat viata", a afirmat purtatorul de cuvant.

Agentia pentru Transplanturi nu a fost informata de cele 20 de interventii chirugicale, iar medicul nu are documentele necesare si nu exista nici o dovada ca donatorii si pacientii sunt rude, asa cum cere legea bulgara, a adaugat el.

Profesorul Cirkov, care risca pana la cinci ani de detentie, s-a mutat in Bulgaria la sfarsitul epocii comuniste, dupa ce lucrase in Germania. In anul 2005, el a fost demis din functia de director al unui spital important din Sofia.

 


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea