Social

#tvr #alegeri prezidentiale #remus cernea

Un candidat la presedintie isi da foc in fata TVR

Pentru ca TVR i-a ignorat candidatura la presedintie, Remus Cernea , candidatul Partidului Verde va organiza o actiune de protest. El  sustine ca isi va da foc astazi in fata sediului institutiei la ora 12:30.

Cernea acuza TVR de "o ignorare manifesta a candidaturii la alegerile prezidentiale de catre postul public de televiziune", motiv pentru care planuieste un "gest radical".

"Este ceea ce, cu prilejul acestei campanii de strangere de semnaturi, traiesc: si anume o ignorare manifesta a candidaturii mele pentru alegerile prezidentiale de catre postul public de televiziune si stergerea de pe internet a sondajului realizat de Radio Romania Actualitati care ma credita cu cele mai multe voturi in preferintele utilizatorilor de internet. Posturile publice promoveaza intens clasa politica din Romania. Eu sunt impotriva actualei clase politice. Asta inseamna ca nu am voie sa vorbesc?", scrie Cernea intr-un comunicat emis de Partidul Verde, citat de Realitatea.net.

Candidatul Partidului Verde sustine ca va recurge la orice metoda pentru a sustine democratia din Romania. "Luni, 21 septembrie, ora 12.30, cu orice risc, imi voi da foc in fata Televiziunii Romane (in Calea Dorobantilor nr. 191) in semn de protest fata de anihilarea drepturilor fundamentale ale cetatenilor si distrugerea democratiei in Romania", a spus el.

Remus Cernea este cunoscut pentru activitatea sa in societatea civila ca presedinte al Asociatiei Umaniste Romane, dupa ce a condus, timp de cinci ani, Asociatia Solidaritatea pentru libertatea de constiinta . A publicat articole in 22, Observator Cultural, Le Monde Diplomatique (editia romana), Dilema Veche, Cultura si a colaborat cu Radio Romania Cultural.

Update

Candidatul Partidului Verde la Presedintie, Remus Cernea, a ars astazi pe Calea Dorobantilor o bucata de carton care il reprezenta in marime naturala.

Cernea a ales ca locatie a protestului sediul TVR, deoarece Radio Romania Actualitati a scos de pe site-ul www.politicaromaneasca.ro un sondaj care il plasa pe el pe locul I in preferintele utilizatorilor de Internet, cu aproximativ 35% din cele 500 de voturi exprimate.

"Este nevoie sa recurgem la astfel de gesturi pentru ca posturile publice au ignorat candidatura mea", a declarat Cernea, citat de Evenimentul Zilei.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea