Social

#concediu adoptie #indemnizatie parinti care adopta copii #lege adoptie copii # adoptie copii

Un an de concediu si 1.700 lei pentru cei care adopta un copil!

Vesti bune pentru cei care au de gand sa infieze un copil! Camera Deputatilor a adoptat proiectul de lege menit sa simplifice procesul de adoptie si sa faciliteze integrarea copilului adoptat in familie.

Cea mai importanta modificare se refera insa la concediul de acomodare, acordat unuia dintre parintii adoptivi. In forma Guvernului, acesta era de 90 de zile, insa deputatii din Comisiile de specialitate au propus extinderea perioadei la un an. In schimb, au cerut reducerea indemnizatiei, de la 6,8 ISR pe luna, la 3,4 ISR. Astfel, in plata, unul dintre parintii adoptivi va beneficia de aproximativ 1.700 de lei lunar.

Indemnizatia se plateste pentru copiii cu varsta de peste 2 ani, avand in vedere ca, pentru copiii cu varsta de sub 2 ani, se aplica prevederile privind indemnizatia de crestere a copilului.

Mai mult, incredintarea in vederea adoptiei nu va fi necesara pentru adoptia copilului pentru care a fost deschisa procedura adoptiei interne si acesta se afla in plasament la unul dintre sotii familiei adoptatoare sau la familia adoptatoare de cel putin 6 luni – fata de 2 ani, cat prevedea Guvernul, si un an, cat stabilise Senatul.

Noua forma a legii prevede si conditii mai usoare pentru parintii adoptivi care sunt cetateni romani. Guvernul stabilise ca acestia au dreptul sa demareze proceduri de adoptie daca au locuit cel mult un an in Romania inaintea solicitarii, insa Camera Deputatilor a hotarat ca acest termen sa fie redus la 6 luni.

Sursa foto: courtingthelaw.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea