Social

#cum sa slabesti #dieta #prune uscate

Un aliment dulce, dar care te ajuta sa slabesti! Iata reteta

Daca esti la cura, ar fi bine sa introduci in dieta ta si cateva prune uscate, sustin cercetatorii englezi de la Universitatea din Liverpool. 

Oamenii de ştiinţă de la Universitatea din Liverpool, Marea Britanie, au monitorizat greutatea şi pofta de mâncare a 100 de persoane supraponderale şi obeze, bărbaţi şi femei, care au primit sfaturi cuprinzătoare cu privire la dieta alimentară pe care trebuie să o urmeze, potrivit dailymail.co.uk, citat de Mediafax.

Jumătate dintre participanţii la studiu au primit două gustări cu prune uscate pe zi - bărbaţii au consumat 170 de grame de prune uscate pe zi, iar femeile, 140 de grame pe zi. Ambele grupuri de voluntari au slăbit aproximativ două kilograme şi talia li s-a subţiat cu, în medie, 2,5 centimetri în trei luni.

Cu toate acestea, pierderea în greutate a fost mai rapidă în cadrul grupului care a consumat prune uscate, mai ales către sfârşitul intervalului de trei luni. Potrivit cercetătorului Jason Halford, capacitatea prunelor uscate de a potoli foamea reprezintă un beneficiu care compensează conţinutul relativ crescut de zahăr, adăugând că şi alte fructe uscate, cum ar fi stafidele, au efecte benefice asemănătoare, motiv pentru care gustările pe bază de fructe uscate sunt ideale în curele de slăbire.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea