Social

#client #cetatean #asigurare #astra #enel

Un agent Enel le oferea clientilor plata luminii si asigurare obligatorie pentru locuinta

Pachet ieftin de plata a luminii si o polita de la Astra: aceasta a fost promisiunea cu care au fost indemnati mai multi bucuresteni din Sectorul 5 de catre un agent Enel care spunea ca vinde polite de asigurare la jumatate de pret.

Mai multi locuitori ai unor blocuri din Sectorul 5 ai Capitalei au fost pusi in situatia de a accepta aproape obligatoriu o polita de asigurare care era oferita “la promotie ” de catre un agent Enel, care nu avea insa si acoperire legala pentru o astfel de actiune.

Potrivit locatarilor citati de EVZ, obisnuitul anunt lunar care le spunea abonatilor Enel cand va fi incasata plata pentru lumina, a aratat altfel luna aceasta. Pe biletelul lipit pe usa de la intrare scria ca locatarii ca pot plati odata cu lumina si la Astra. Suma corespunzatoare celor doua facturi urma sa fie incasata de acelasi agent.  

Primii pacaliti au fost pensionarii, care s-au bucurat de oferta unei polite pentru un an, platind doar jumatate din suma. “Valoarea despagubirilor acordate este de 20.000 de euro si va asigura impotriva calamitatilor, cutremure, inundatii, incendii. Nu va protejaza insa de hoti “, spunea agentul de asigurari in discursul pe care il rostea in fata celor pe care incerca sa ii convinga. 

Enel nu stie nimic, Astra se face ca nu intelege

Reprezentantii Enel spun ca nu au autorizat desfasurarea unei astfel de activitati, in timp ce care sa fie legata de numele sau serviciile sale. Nu acelasi lucru se poate spune despre Astra care promite la jumatate din banii care trebuie platiti de obicei, masura care vine ca o promotie pentru atragerea clientilor.

Intrebati fiind despre legalitatea unei promotii pentru servicii pentru un an de zile, insa fara prea multe detalii oferite despre tipul de asigurare oferit, reprezentantul Astra, Mihai Tudor a spus ca informatiile culese de evz.ro sunt bazate pe o confuzie “de termeni intre PAD si un produs de asigurare specializat, croit pe baza Legii asigurarii obligatorii a locuintei, dar diferit de PAD ”.

Potrivit Evenimentul Zilei, Comisia de Supraveghere a Asigurarilor(CSA) a precizat ca potrivit normelor, contractul de asigurare obligatorie a locuintei se incheie pe an calendaristic, respectiv de la 1 ianuarie la 31 decembrie. Conform calendarului asumat de grupul constitutive al PAID, acesta va deveni functional pana la sfarsitul anului.

 

Sursa foto : evz.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea