Social

Ultimele patru colegii uninominale ar putea fi decise, astazi, de Guvern

Guvernul stabileste, in sedinta de astazi, cele patru colegii uninominale asupra carora nu au reusit sa se puna de acord parlamentarii din comisia de cod electoral . Este vorba despre Bucuresti, Satu Mare, Constanta si diaspora.

Aceste colegii nu au putut fi decupate de comisia parlamentara pana in 19 iunie, data la care a expirat termenul de delimitare a tuturor celor 43 de colegii.

PD-L a sustinut ca PSD si PNL incearca sa impiedice aplicarea uninominalului, ba chiar sa amane alegerile din toamna si ca, in acest scop, se folosesc de PRM. Partidul condus de Corneliu Vadim Tudor a anuntat ca va ataca in contencios administrativ hotararea de guvern, argumentand ca incalca legea alegerilor. O astfel de contestatie ar compromite aplicarea uninominalului la alegerile din toamna, sustine PD-L. PNL si PSD dau, insa, asigurari ca alegerile uninominale vor avea loc la termen.

Tot in sedinta de astazi, Executivul ar putea aproba infiintarea companiei nationale energetice, formata din complexele Rovinari, Turceni si Hidroelectrica . PSD ameninta Guvernul cu motiune de cenzura daca va lua aceasta decizie.

Pe ordinea de zi se mai afla si un proiect de lege privind reglementarea institutiilor financiar nebancare. Potrivit acestui proiect de lege, acestea vor putea sa emita mai multe tipuri de credite si vor putea sa emita si carduri. Astfel, bancile comerciale vor avea un competitor foarte important.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea