Social

Ultimele notite ale lui Orban pe esafodul PNL

Cotidianul va prezinta in exclusivitate insemnarile lui Ludovic Orban la sedinta PNL in care a fost debarcat de la sefia organizatiei de Bucuresti.

Ludovic Orban a intrat optimist in sedinta Biroului Politic al PNL de duminica, sperand ca demiterea sa din fruntea organizatiei Bucuresti nu va fi pusa in discutie. A dat declaratii presei, dupa care a mai zabovit putin cu jurnalistii. A iesit dupa vreo doua ore din sedinta, schimbat la fata, incercand sa-si mascheze dezamagirea, dar si debarcarea din functie.

Orban a dat duminica seara senzatia ca a acceptat cu greu decizia conducerii PNL. O dovedesc si notitele sale din timpul sedintei BPC surprinse intr-o fotografie realizata de fotoreporterul Cotidianul. Insemnari care arata un Orban agitat, preocupat sa se apere.Si-a exersat semnatura de noua ori pe coltul foii, in grupaje de cate trei semnaturi, iar langa, a schitat o pledoarie in favoarea sa. Una care pe alocuri aduce a revolta si a reprosuri la adresa celor gata sa-l atace.

„Nu am fost mai slab decat nici un alt candidat. Am produs cantitativ si calitativ“, a scris fostul presedinte al PNL Bucuresti. „Ar trebui sa fiu apreciat. Sunt vinovat pentru rezultatele din sectoarele 2, 3, 4, 5“, a mai notat acesta. In rest, doar franturi de propozitii in care se apara: „In tot ce am facut...“, „Am fost la fel de implicat...“, „Sunt la fel de preocupat de...“. Notitele ar fi urmat sa fie folosite se pare intr-o conferinta de presa sustinuta de Tariceanu, la care insa Orban nu a mai fost chemat.

La finalul sedintei BPC, Ludovic Orban a incercat sa-si impacheteze debarcarea din fruntea organizatiei cat mai subtil. A vorbit jurnalistilor despre dizolvarea filialelor de la sectoarele 2, 3, 4, 5 si a subliniat ca va fi parte din echipa care va coordona Bucurestiul. Dupa Delegatia Permanen-ta si anuntul premierului Tariceanu cum ca el va conduce organizatia Bucuresti, alaturi de Eugen Nicolaescu si Marian Petrache, Orban a recunoscut ca „premierul probabil l-a eliminat“ si a spus ca nu are chef de socializare la petrecerea liberala care a incheiat sirul de sedinte de duminica.

Debarcarea lui Ludovic Orban din fruntea PNL Bucuresti si preluarea acestui scaun de liderul partidului, Calin Popescu Tariceanu, nu au linistit apele in partid. Iar replicile continua. Luni, vicepresedintele Crin Antonescu i-a reprosat lui Tariceanu ca s-a pripit sanctionandu-l pe Orban, cu care ar avea ceva personal.

„Eu am spus din capul locului ca, daca eram eu in locul domnului Orban, fara sa insemne ca am vreo vinovatie, dar imi dadeam demisia dupa rezultatele de la Bucuresti si probabil ca, daca asta se intampla duminica.

Ludovic Orban ar fi fost numit sau desemnat in delegatie presedinte interimar . In rest, am spus si imi pastrez parerea ca decizia premierului Tariceanu e si precipitata si, orice s-ar spune, a avut si un caracter personal impotriva lui Ludovic Orban“, a declarat Crin Antonescu, astazi, intr-o interventie la Realitatea TV. Cu doar o zi in urma, Tariceanu subliniase explicit ca nu are nimic personal cu Orban.

Crin Antonescu a continuat sa-i ia apararea fostului candidat al partidului la Primaria Capitalei. „Nu mi s-a propus acest lucru. N-avea cum sa mi se propuna atata vreme cat, din punctul meu de vedere, Ludovic Orban nu trebuia demis. Eu am considerat ca Ludovic Orban trebuie sa ramana fie singur, fie intr-o echipa, intr-o forma colegiala in fruntea organizatiei.

In acest mod, liderul a anuntat ca isi asuma responsabilitatea integral pentru ce se intampla la Bucuresti. As fi facut o echipa cu Ludovic Orban, cu premierul daca dorea sa-si asume acest lucru, am avut aceasta disponibilitate. In formula actuala nu am aceasta prioritate“, a explicat acesta.

Antonescu nu a fost singurul lider PNL care i-a luat apararea lui Orban. Unii sustin chiar ca Orban ar putea face parte din conducerea organizatiei Bucuresti, asta in ciuda faptului ca premierul Tariceanu a precizat clar duminica faptul ca va lucra cu Eugen Nicolaescu si Marian Petrache. „Ludovic Orban va face parte, totusi, din conducerea filialei PNL Bucuresti.

Calin Popescu Tariceanu va fi presedinte interimar, iar Orban si Eugen Nicolaescu vor fi vicepresedinti“, a declarat pentru MEDIAFAX Catalin Micula, presedintele organizatiei Salaj. Liderul PNL Hunedoara, Mircia Muntean, a aratat si el ca Orban va fi in conducere, sustinand in plus ca intregul scandal reprezinta o „lovitura de presa de care aveam nevoie“.

Decizia privind echipa care va coordona Bucurestiul va fi luata miercuri. In probleme uzuale, Calin Popescu Tariceanu are o majoritate larga in BPC. Surse din PNL sustin ca Orban ar putea primi coordonarea a doua colegii uninominale din Bucuresti, la fel urmand a se intampla si cu Crin Antonescu sau Bogdan Olteanu. Mai ales ca actualul ministru al Transporturilor si-a anuntat intentia de a candida pentru Parlament la un colegiu in Bucuresti.

In plus, lui Ludovic Orban i-ar putea fi incredintata coordonarea organizatiei de Dambovita, una care a scos un scor foarte mic la recentele alegeri locale . In cazul in care cooptarea lui Orban in echipa de coordonare a organizatiei Bucuresti va fi transata prin vot, balanta pare echilibrata. Dintre cei 35 de membri cu drept de vot, Orban are 11 sau 12 prieteni siguri, printre care Norica Nicolai, Crin Antonescu, Mircea Ionescu-Quintus, Adrian Semcu, Aristotel Cancescu.

Sigur impotriva lui Orban voteaza 12 sau 13 membri, printre care Eugen Nicolaescu, Teodor Atanasiu, Mihai Voicu, Victor Dobre, Puiu Hasotti. Decizia se va afla astfel in mana neutrilor – 11 sau 12 la numar, printre ei fiind Relu Fenechiu , Nini Sapunaru , Emilian Francu, Max Badin, Smaranda Enache.

Orban, peste Tariceanu in sondaje

Ludovic Orban sta mult mai bine in sondaje decat premierul Calin Popescu Tariceanu, cel care i-a luat locul in fruntea organizatiei Bucuresti, arata datele unui studiu realizat in Capitala de BCS in perioada 19-20 iunie, la comanda PNL. Potrivit acestuia, Orban este primul dintre liderii PNL cu 32,8% la capitolul incredere, urmat de Crin Antonescu cu 19,6 si de abia pe locul 3 de Tariceanu cotat cu doar 18,2%.

De altfel, Orban se afla pe locul 3 intr-un top al increderii in politicieni, clasament condus de noul primar general al Capitalei, Sorin Oprescu -52,1%, care este urmat de presedintele Traian Basescu cu 46,7%. (D.D.)

Notitele lui Orban

Campania pe Bucuresti nu a avut...
nu am fost mai slab decat nici un alt candidat...
am produs cantitativa si calitativa...
presedinte...
Ar trebui sa fiu apreciat...
Aceasta campanie a pus...
Pentru Bucuresti,
Sunt vinovat pentru rezultatele din sectoarele 2, 3, 4, 5...
Planul de reorganizare :
Invocarea din punct de vedere... a demiterii...
In tot ce am facut...
am fost la fel de implicat...
sunt la fel de preocupat de...
reactii...
Consiliul de Coordo....
Bucuresti:
Problema...

 

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri generale Acasa.ro

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea