Social

Ultima turnanta spre testele nationale

Absolventii claselor a VIII-a mai au zece zile pina intra in probele testelor nationale.

Elevii din clasa a VIII-a intra miine in vacanta, iar dupa zece zile, pe 19 iunie, vor sustine prima proba a testelor nationale, la limba si literatura romana. Cei aproape 240.000 de elevi inscrisi pina in prezent vor sustine probele de examen in peste 1.000 de centre de testare, iar lucrarile lor vor fi corectate in 200 de centre de evaluare.

In timpul testelor, Ministerul Educatiei anunta ca se interzice cu desavirsire colectarea unor fonduri materiale sau banesti de la candidati sau de la parintii acestora, indiferent de pretextul invocat.

Inscrierea la liceu se face fara examen, pe baza mediei de admitere, din care 50% reprezinta media generala de absolvire a claselor

V-VIII, iar celelalte 50%, media generala de la testele nationale. Exceptie fac liceele vocationale unde elevii au sustinut deja probe de aptitudini . Repartizarea computerizata se face in ordinea descrescatoare a mediilor de admitere si in functie de profilul sau de specializarea aleasa de elev.

Programul testelor nationale:

* 19 iunie: limba si literatura romana

* 20 iunie: limba si literatura materna

* 21 iunie : matematica

* 22 iunie: istoria romanilor sau geografia Romaniei

* 25 iunie: afisarea rezultatelor pina la ora 16.00 si depunerea contestatiilor pina la ora 20.00

* 26-28 iunie: rezolvarea contestatiilor

* 29 iunie: afisarea rezultatelor finale.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea