Social

"Ultima tentatie" la Anaid Art Gallery

Sambata, 17 mai 2008, ora 20.00 va avea loc la ANAID ART GALLERY vernisajul expozitiei "Ultima " din cadrul proiectului curatorial "Antagonism cerebral", curator Diana Dochia. Expozitia "Ultima tentatie " se desfasoara in cadrul evenimentului " ", in 17 mai 2008, galeria va fi deschisa intre orele 20.00 - 03.00.

Publicul amator de arta contemporana va putea viziona expozitia in perioada 17 mai 2008 - 21 iunie 2008.

"Ultima tentatie" este cea de a doua expozitie din cadrul proiectului "Antagonism cerebral" care ii va avea ca protagonisti pe artistii Harem6 (Ildiko Muresan si Flavia Marele), Alexandru Radvan si Sorin Tara. Daca Binele este exceptia si Raul este regula din comportamentul uman, iar ignoranta favorizeaza Raul, atunci tentatiile, martiriile, supliciile reprezinta drumul spre Bine ce transgreseaza Raul.

Harem6 (Ildiko Muresan si Flavia Marele), Alexandru Radvan si Tara pun in discutie istoria si societatea in care traim, ce am fost, ce suntem si ce putem deveni. Ratiunea devine constienta de sine, se singularizeaza si se individualizeaza totodata, incercand sa indeparteze misterul, inefabilul, spiritualul.

Desenele din ciclul "Studii pentru Omagiu lui Iuda " semnate Alexandru Radvan ilustreaza "ultima tentatie" a apostolului tradator Iuda. Macinat intre tradare si culpabilitatea actului sau, se spanzura.

Harem6 (Ildiko Muresan si Flavia Marele) cauta adevarul dincolo de conventii in seria de fotografii "Cirkus". Altarul lui Tara descrie stari, conflicte, dezorientare, confuzie, panica, angoasa, sufocare, frica, .

"Ultima tentatie" contureaza viziunea unei umanitati dureroase, sfartecate, in care individul este mereu singur, iremediabil singur. Proiectul curatorial "Antagonism cerebral" urmareste sa puna in discutie rolul pe care arta contemporana si artistul contemporan il au in societatea actuala. Raporturile pe care artistul le stabileste cu mediul in care traieste, cu lumea care-l inconjoara, cu publicul care-l recepteaza.

Design-ul de expunere va fi realizat de arhitectul Attila Kim in cadrul programului "anaid art + architecture project", initiat de Anaid Art Gallery si Studio Kim Bucsa Diaconu.

Anaid Art Gallery va invita sa faceti o incursiune in arta contemporana de pana vineri intre orele 11-19, sambata intre orele 10-18.

 


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea