Social

#constructie #aprobabe #cgmb

Ultima sansa de aprobare a constructiilor ilegale

Consiliul General al Municipiului Bucuresti discuta miercuri ultimele Planuri urbanistice zonale inainte de intrarea in vigoare a Legii urbanismului. Oamenii de afaceri fac presiuni pentru a obtine autorizatiile de constructie inainte de inasprirea restrictiilor.

Sedinta extraordinara a CGMB poate aduce in legalitate blocuri terminate fara avize si cladiri construite in zone unde nu ar mai primi aviz conform noii legi.

"Este haos in Capitala. Planurile urbanistice zonale se aproba in functie de interesele financiare ale fiecaruia. Nu se tine cont de nicio reglementare", a explicat presedintele Asociatiei "Salvati Bucurestiul", Nicusor Dan, pentru Evenimentul Zilei.

Comisia prezidentiala pentru patrimoniul construit a criticat avizele date in ultimele luni de consilierii, care se apara spunand ca au primit amenintari cu moartea din partea mafiei imobiliare.

"De foarte multe ori, imobilele nouaparute in zonele protejate nu urmaresc decat interese speculative - legate de cresterea valorii terenului - si nu iau deloc in considerare faptul ca resursele culturale sunt distruse", se arata in raportul Comisiei.

Pe 30 septembrie vor fi discutate, in cadrul sedintei extraordinare, 64 de PUZ-uri, de patru ori mai multe decat intr-o sedinta obisnuita.

Planurile aprobate pe ultima suta de metri ar putea include proiectul omului de afaceri Bartolomeu Finis, o cladire ridicate pe o cale ferata CFR, si mai multe turnuri, unele deja construite, care ar putea intra in legalitate doar printr-un proces verbal .

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea