Cercetatorii de la Universitatea din Glasgow au adaugat doar 20 de mililitri de ulei de masline, aproximativ patru lingurite, zilnic, la dieta unor adulti sanatosi. Cantitatea este egala cu cea folosita intr-o salata. Oamenii de stiinta au descoperit ca o serie de indicatori pentru riscul bolilor de inima, masurati in urina eliminata, s-au imbunatatit in doar o luna si jumatate de consum regulat de ulei de masline, se arata in raportul publicat in American Journal of Clinical Nutrition.
Voluntarii inclusi in studiu au fost impartiti in doua grupe si li s-a cerut sa consume 20 de mililitri de ulei de masline, fie bogat, fie sarac in compusi fenolici. Studiul a aratat ca ambele grupuri de voluntari au prezentat imbunatatiri semnificative privind riscul de instalare a bolilor arteriale coronariene.
Uleiul de masline contine grasimi omega-6, care blocheaza raspunsul organismului la inflamatii in cazul unor afectiuni cronice cum ar fi bolile de inima si artrita. De asemenea, ajuta la scaderea tensiunii arteriale si echilibreaza nivelul colesterolului din sange.
Sursa foto: eatingedenblog.blogspot.com