Social

#beneficii ulei masline #risc infarct #infarct #ulei de masline

Uleiul de masline te scapa de infarct. Iata cat trebuie sa consumi!

Consuma cate patru lingurite de ulei de masline zilnic timp de sase saptamani si diminuezi semnificativ riscul de infarct, arata un studiu citat de dailymail.co.uk.

Cercetatorii de la Universitatea din Glasgow au adaugat doar 20 de mililitri de ulei de masline, aproximativ patru lingurite, zilnic, la dieta unor adulti sanatosi. Cantitatea este egala cu cea folosita intr-o salata. Oamenii de stiinta au descoperit ca o serie de indicatori pentru riscul bolilor de inima, masurati in urina eliminata, s-au imbunatatit in doar o luna si jumatate de consum regulat de ulei de masline, se arata in raportul publicat in American Journal of Clinical Nutrition.

Voluntarii inclusi in studiu au fost impartiti in doua grupe si li s-a cerut sa consume 20 de mililitri de ulei de masline, fie bogat, fie sarac in compusi fenolici. Studiul a aratat ca ambele grupuri de voluntari au prezentat imbunatatiri semnificative privind riscul de instalare a bolilor arteriale coronariene.

Uleiul de masline contine grasimi omega-6, care blocheaza raspunsul organismului la inflamatii in cazul unor afectiuni cronice cum ar fi bolile de inima si artrita. De asemenea, ajuta la scaderea tensiunii arteriale si echilibreaza nivelul colesterolului din sange.

Sursa foto: eatingedenblog.blogspot.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea