Social

Uleiul de masline, sanatate pentru artere

Doua linguri de ulei de masline virgin, incluse in alimentatia zilnica (mai ales daca sunt combinate cu salate de legume proaspete), determina scaderea nivelului colesterolului „rau" din sange (LDL - „Low Density Lipoptrotein"), este concluzia unui articol aparut in revista „European Journal of Clinical Nutrition". Rezultatele studiului explica de ce populatiile din zona Marii Mediterane, care folosesc in retetele alimentare locale, zilnic, uleiul de masline, sunt mai putin afectate de bolile cardiace, spre deoasebire de populatiile care folosesc altfel de grasimi la prepararea hranei. Potrivit specialistilor in nutritie , uleiul de masline extravirgin contine o cantitate mare de antioxidanti – in special fenoli si vitamina E - deoarece acest tip de ulei este mai putin rafinat decat celelalte. Consumul acestui ulei scade nivelul LDL din sange si, totodata, scade si gradul de oxidare al LDL. Acesta este responsabil de afectarea arterelor si de aparitia bolilor cardiovasculare.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea