Social

#persoane uituce #studiu memorie #memorie #concentrare

Uituc din fire? Inchide ochii pentru cateva secunde

Gata cu agitatia data de ratacirea cheilor de la casa sau de la masina! Cercetatorii Universitatii din Surrey au descoperit ca metoda babeasca de a inchide ochii si a rememora evenimentele te ajuta sa scapi de amnezia de moment. Iata ce efect are asupra creierului aceasta metoda!

Intr-un test efectuat pe 200 de voluntari, cercetatorii din Surrey, Anglia, au descoperit ca orice persoana este in stare sa rememoreze diverse evenimente recente daca isi inchide ochii pentru a se concentra.

Diferenta raspunsurilor corecte primite de la cei care au tinut ochii deschisi in timpul testului si persoanele care au inchis ochii pentru a se concentra este relevanta: 48%, respectiv 71%. Oamenii de stiinta cred ca eliminarea altor distractii permite creierului sa impulsioneze centrii nervosi ai memoriei.

Metoda este recomandata in special persoanelor uituce care isi ratacesc obiectele sau uita codurile PIN ale cardurilor bancare.

Sursa foto: mrwallpaper.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea