Social

UEFA a modificat regula cartonaselor galbene la Euro

Pana acum, absolut toate echipele implicate in competitiile eliminatorii erau ingrijorate de cumulul cartonaselor galbene. Insa, odata cu startul Campionatului Eurpean, UEFA a hotarat sa ridice aceasta povara de pe umerii „nationalelor”.

Mai precis, daca un jucator a primit un singur cartonas galben , acesta va fi anulat la sfarsitul meciurilor din sferturile competitiei, in loc sa fie „sters” la finalul partidelor din grupe. Ideea a venit in sprijinul tuturor echipelor participante la EURO 2008 , care au dreptul sa alinieze cel mai bun „unsprezece” in marea finala a competitiei.

„Am ajuns la aceasta concluzie in urma cu mai multi ani, iar toti membrii Comitetului Executiv au votat-o acum in unanimitate. Decizia este una deosebit de importanta pentru toti iubitorii fotbalului, care pot sa isi vada echipa nationala, fie din tribune, fie din fata televizoarelor, afisand cea mai buna garnitura in ultimul act al Campionatului European”, a declarat Michel Platini , presedintele UEFA.

Noua lege a fost adoptata cu mai putin de o luna pana la startul EURO 2008, iar votul s-a acordat in cadrul Adunarii Generale, care a fost gazduita de Moscova, in zilele de luni si marti.

Modificare si in cazul capilor de serie


Regula cartonaselor galbene nu a fost singura de pe agenda celor de la UEFA. Oficialii Forului European au operat si unele schimbari in calculul coeficientilor echipelor nationale, pentru a reflecta mai bine valoare primelor reprezentative.

Pentru calculul coeficientilor vor fi luate in considerare toate meciurile oficiale ale echipelor nationale in preliminarii si la turneul final, iar acesta se va stabili in urma calculelor ultimelor doua cicluri si jumatate. La ultimul coeficient s-a luat in considerare EURO 2004 (preliminarii si turneul final), CM 2006 (preliminarii si turneul final) si EURO 2008 (preliminarii). Fiecare meci jucat se puncteaza cu 10.000 puncte, o victorie valoreaza 30.000 de puncte, un egal aduce 10.000, pentru fiecare gol marcat se adauga 501 puncte, iar pentru fiecare gol primit se scad 500 de puncte.

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea