Social

#egalitate #directiva #ue #crucifix #religie

UE vrea sa scoata insemnele religioase din sediile institutiilor

Obiectele de cult, interzise in sediile companiilor. Uniunea Europeana intentioneaza sa introduca la nivel european o directiva , care poarta numele de directiva egalitatii, care are ca scop eliminarea discriminarilor de orice fel in cadrul companiilor si organizatiilor din intreg spatiul european.

Noua directiva interzice firmelor, organizatiilor neguvernamentale si institutiilor care ofera servicii pentru publicul larg sa mai afiseze obiecte de cult, precum icoane , crucifixe, biblii pentru a nu-i discrimina pe cetatenii de alte religii . In cazul in care nu vor respecta aceasta directiva, respectivele institutii vor putea fi actionate in justitie de catre persoanele care considera ca aceste obiecte le violeaza demnitatea.

Aceasta noua norma europeana, care a fost numita directiva egalitatii are drept scop eliminarea discriminarii din cadrul companiilor pe motive religioase, handicapuri si preferinte sexuale.

Directiva ar putea fi adoptata de liderii europeni in cursul acestui an si a inceput deja sa starneasca discutii in state precum Marea Britanie sau Franta.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea