Social

#parfum #reteta parfum #schimbare retete parfumuri #parfumuri bio

UE impune schimbarea retetelor la parfumuri. Motivul este ingrijorator

Uniunea Europeana obliga marii producatori de parfumuri sa isi schimbe retetele, astfel incat sa creeze variante care sa previna alergiile de piele, boli care afecteaza, in prezent, 15 milioane de europeni, potrivit unui comunicat emis de Comisia Europeana.
 

Peste 90% dintre parfumurile existente pe piata, in special din ramura cosmeticii bio, vor trebui sa isi schimbe retetele folosite in crearea parfumurilor si sa alcatuiasca formule noi, purificate, cu ingrediente mai putin alergenice, a declarat Neven Mimica, comisarul european pentru Consum, citat de AFP.

Dupa revizuirea mai multor date stiintifice cu privire la efectele esentelor folosite in parfumuri asupra sanatatii, Comisia Europeana a decis interzicerea a trei ingrediente folosite de marii parfumieri ai lumii in crearea produselor care i-au consacrat. Este vorba de sinteticul HICC si doua esente naturale extrase din muschi, folosite in crearea parfumurilor cu nota lemnoasa, despre care se considera ca ar fi responsabile pentru declansarea a mii de cazuri de alergii ale pielii printre europeni.

Sursa foto: Glossdaily.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea