Social

UE a fost de acord cu autostrada Bucuresti-Brasov

Avocatul care a negociat, anul trecut, din partea Ministerului Transporturilor, cu Strabag, Vinci si Astrom-Roichmann spune ca UE nu este impotriva proiectului.
Au fost initial obiectii ale Uniunii Europene, pentru ca legea romana a parteneriatului public-privat (pe baza careia s-a negociat - n.red.) nu era chiar conforma cu cea europeana. In noiembrie anul trecut, UE a acceptat insa ca cele trei contracte sa mearga inainte, pentru ca negocierile erau pe terminate, dar a pus conditia sa fie ultimul contract pe baza actualei legislatii, spune avocatul Simona Neagu. Avocatul ne-a mai dezvaluit ca raportul final asupra proiectului autostrazii, care a primit ok-ul de la FMI, a fost facut de consultantii straini nominalizati de BERD , deci nu de oficialii romani. Declaratia avocatului spulbera argumentul pe care l-a avansat ministrul Transporturilor, Gheorghe Dobre, cind a anuntat stoparea proiectului. Dobre a spus ca negocierile cu cele trei firme s-au oprit pentru ca legea pe baza careia au fost atribuite contractele nu respecta cerintele UE si ca ea trebuie schimbata. Declaratia ministrului Transporturilor a stirnit iritarea celor de la Strabag si Vinci, care nu au inteles de ce nu se mai deruleaza contractul negociat initial si au amenintat ca vor da statul in judecata daca autostrada nu se mai face.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea