Social

#certificat vaccinare #certificat covid #libera circulatie

UE a aprobat certificatul digital COVID-19! Ce trebuie sa stii

Uniunea Europeana a aprobat, marti seara, in cadrul Consiliului Extraordinar de la Bruxelles, certificatul digital Covid-19.

Acest certificat de sanatate ar trebui sa permita redeschiderea frontierelor si facilitarea calatoriilor in interiorul blocului comunitar. 

Sefii de stat si de guvern din tarile membre au salutat acordul obtinut la nivelul Uniunii Europene cu privire la certificatul digital COVID, iar presedintele Klaus Iohannis a spus ca Romania se pronunta in favoarea implementarii rapide si unitare a acestuia. Totodata, Iohannis a precizat ca documentul digital nu trebuie sa afecteze exercitarea dreptului fundamental al cetatenilor la libera circulatie.

La randul sau, presedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat ca infrastructura pentru certificatul digital va fi gata pana la 1 iunie, iar restul statelor membre se pot conesta la sistem la jumatatea lunii. 

„Statele membre au cheia, dar si sarcina urgenta de a se asigura ca sistemele lor nationale de sanatate sunt alimentate cu informatii despre starea de sanatate a cetatenilor, astfel incat certificatul sa poata fi emis. Pare ca este mult de lucru. Asa si este, de fapt, dar sunt optimista ca vom ajunge acolo. Cred ca certificatul reprezinta o ocazie unica sa aratam cum Uniunea Europeana contribuie in mod concret la viata de zi cu zi a cetatenilor, asa ca trebuie sa ne straduim cu totii sa punem in functiune aceste certificate.”, a declarat Ursula von der Leyen, potrivit realitatea.net.

Sursa foto: hotnews.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea