Social

#regiune dezvoltare udmr #covasna harghita mures

UDMR vrea regiune de dezvoltare formata din Covasna, Harghita si Mures

Conducerea UDMR Covasna afirma ca studiul realizat de UDMR in ceea ce priveste reorganizarea regiunilor este varianta sustinuta si in continuare de catre reprezentantii Uniunii, daca vine vorba de o eventuala reimpartire a regiunilor de dezvoltare din tara.

Afirmatia ii apartine presedintelui UDMR Covasna, senatorul Albert Almos , care a declarat, vineri, ca UDMR a realizat acest studiu inca de anul trecut si s-au discutat mai multe posibilitati, legate de intreaga tara, iar acum ideea reorganizarii a fost adusa in discutie ca o posibilitate si de presedintele Traian Basescu cand vorbeste de modificarea Constitutiei , arata NewsIn.

Conform variantei de reorganizare a regiunilor de dezvoltare din Romania, propusa de UDMR anul trecut, au fost conturate 16 regiuni de dezvoltare. Acestea au fost gandite in functie de criterii geografice, numar de populatie, mediu, economie si istorie, printre ele numarandu-se si o regiune formata din judetele Covasna, Harghita si Mures.

Autoritatile din Covasna au criticat de mai multe ori actualul model de impartire a regiunilor de dezvoltare, si au sustinut ca exista discrepante in alocarea fondurilor fata de restul judetelor, mai dezvoltate, din Regiunea 7 Centru. In prezent, Covasna face parte din Regiunea 7 Centru alaturi de Sibiu, Brasov, Alba, Mures si Harghita.

Presedintele Traian Basescu a declarat, vineri, la conferinta nationala a Aliantei Confederatiilor Patronale din Romania pe tema " Prioritati si masuri concrete anti-criza", ca Romania are nevoie de o reforma a sistemelor. "E vorba de modernizarea Constitutiei, si nu cum vreau eu, ci cum vor romanii", a spus Basescu. seful statului a vorbit despre reimpartirea administrativa a tarii prin reducerea numarului de judete si de elaborarea si promovarea unei legi unice de salarizare in domeniul bugetar.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea