Social

Ucrainenii vor vota la referendum daca vor sa adere la NATO

Premierul ucrainean Iulia Timosenko a declarat jurnalistilor la finalul unei intalniri cu Secretarul General al NATO , Jaap de Hoop Scheffer , ca Ucraina va adera la alianta nord-atlantica dupa un referendum national.

„Vreau sa subliniez inca o data ca aderarea Ucrainei la NATO va fi decisa printr-un referendum organizat in toata tara”, a spus ea, adaugand ca a apreciat drept contraproductiva organizarea referendumului inainte ca Ucraina sa fie inclusa in Planul de Actiuni in vederea aderarii la NATO.

Sondajele de opinie realizate in luna aprilie au aratat ca mai mult de jumatate din populatia Ucrainei se opune aderarii tarii la NATO, in timp mai putin de o treime sustin initiativa, informeaza Kommersant, in editia electronica. Integrarea in NATO este un tel strategic pentru Ucraina, care nu a fost inclusa in Planul de Actiuni la summit-ul de la Bucuresti, din aprilie, dar va primi invitatia cel mai probabil in decembrie.

O delegatie NATO condusa de Secretarul General a vizitat Ucraina luni si marti, luand parte la o serie de intalniri cu oficialii ucraineni. Vizita a starnit demostratii in centrul Kiev-ului, atat din partea sustinatorilor cat si a opozantilor aderarii Ucrainei in alianta militara.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea