Social

#ucraina #gaz rusesc #pret preferential

Ucraina ar putea primi gaz rusesc cu 250 dolari, in 2009

Pretul mediu al livrarilor de gaz pentru Ucraina ar putea fi, in 2009, de 240-250 de dolari pentru o mie de metri cubi, a declarat luni intr-o conferinta de presa presedintele Radei Supreme, Volodimir Litvin.

Litvin a spus ca are aceste informatii de la seful Naftogaz, Oleg Dubina , informeaza RIA Novosti . "Pretul aproximativ pentru anul curent, daca va fi semnat acest document dintre Naftogaz si Gazprom, va fi de 240-250 de dolari pentru o mie de metri cubi, avand in vedere ca preturile vor scadea direct proportional cu scaderea pretului pentru petrol", a declarat Litvin.

Premierii rus si ucrainean, Vladimir Putin si Iulia Timosenko au anuntat duminica un acord asupra pretului la care Rusia va furniza gaz Ucrainei, dar fara a da cifre. Acordul prevede ca Rusia va vinde Ucrainei gaz "la un pret calculat pe baza formulei europene", dar cu o reducere de 20% pentru anul 2009, "cu conditia ca preturile de tranzit sa ramana la nivelul fixat pentru 2008", a explicat Putin. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea