Social

#acord gaze #ucraina rusia #criza gazelor #dmitri medvedem #adaugiri ucraina

Ucraina a semnat din nou acordul cu Gazprom, fara clauzele contestate de Moscova

Ucraina a semnat din nou acordul pentru supravegherea tranzitului de gaz rusesc catre Europa pe teritoriul sau, de aceasta data fara adaugirile contestate de Moscova.

Europa nu va primi inca gaz rusesc, in ciuda faptului ca protocolul care punea capat crizei gazelor a fost semnat inca din noaptea de sambata spre duminica, informeaza NewsIn.

Presedintele Gazprom si vicepremierul rus merg la Bruxelles pentru a discuta cu oficialii CE despre criza gazelor . Conform unor surse Gazprom, acordul trebuie semnat din nou de toate partile.

Medvedev spune ca anumite prevederi din anexa acordului semnat tot de Uniunea Europeana cu Ucraina sunt inacceptabile pentru partea rusa. Practic, documentul care stabilea misiunea echipei de observatori de la granita Rusiei cu Ucraina este trimis inapoi la Bruxelles, pentru renegocieri.

Principalele puncte ale declaratiei anexate de Ucraina

O copie scanata a acordului pentru instituirea mecanismului de monitorizare contine cuvintele "declaratie atasata", scrise de mana, langa semnatura reprezentantului Guvernului ucrainean.

Iata care sunt principalele puncte din declaratia ucraineana asupra carora Moscova si Kievul sunt in dezacord:

1. "Ucraina a fost intotdeauna si ramane o tara de tranzit de incredere si nu a intrerupt tranzitul gazului catre statele membre".

2. "Ucraina nu a sustras gaz necontractat in 2009".

3. "Ucraina nu are datorii fata de Gazprom si a ajuns la un acord final pentru plata gazului consumat".

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea