Social

#gaze naturale #ucraina #marea neagra

Ucraina a gasit in Marea Neagra resurse energetice pentru 1.500 de ani

Ucraina are resurse energetice asigurate pentru urmatorii 1.500 de ani dupa ce oamenii de stiinta ucraineni si germani au descoperit rezerve enorme de hidrati de gaze, cunoscuti si drept "gheata inflamabila", in Marea Neagra.

Conform estimarilor preliminare, in zona economica ucraineana din Marea Neagra s-ar afla rezerve de gaz metan cel putin egale cu 100 de productii anuale de gaz metan in Ucraina.

In prezent, pe teritoriul ucrainean se extrag in jur de 20 miliarde metri cubi de gaze pe an. Astfel, in cazul in care s-ar extrage un volum similar de gaz metan din Marea Neagra cu cel extras de pe uscat, acesta ar fi suficient pentru aprovizionarea Ucrainei pe o durata de 1000-1500 de ani, estimeaza expertii.

Asa cum a explicat Evgheni Sniukov, seful Sectiei de geologie marina si formare a straturilor de sedimente din cadrul muzeului stiintific de istorie naturala din Odesa, hidratii de gaze reprezinta gheata care contine gaz metan.

 ( citeste continuarea pe Ziare.com )

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea