Social

#omorat #imigrant #roman #ucis #spania

Ucis in Spania pentru ca era roman

Un roman a fost omorat in Spania doar din cauza originii sale. Gigi Musat , in varsta de 33 de ani, a fost atacat in timp ce bea o bere pe o banca, in piata La Cabrera din Madrid. Atacatorii l-au lovit cu capul de asfalt, astfel ca romanul a murit pe loc.

Incidentul a avut loc in noaptea zilei de 10 septembrie. Atunci, Gigi si un coleg de munca   ce ramasese paralizat dupa ce cazuse de pe o schela , beau o bere pe o banca. Ei au fost atacati insa de cinci tineri – patru spanioli si un portughez care i-au amenintat ca le dau foc.

Potrivit ziarului "El Mundo", cei cinci i-au spus romanului "Hei, scoala-te!" si "Roman de rahat, o sa-ti dam foc!", insa dupa aceea doar l-au lovit, cu capul de asfalt. Aceste lovituri i-au fost fatale din cauza ca i-au zdrobit craniul, noteaza Adevarul.es. La sosirea Ambulantei si a Politiei, s-a incercat salvarea tanarului, insa medicii nu au mai reusit sa il tina in viata.

Politistii spanioli i-au retinut pe cei cinci atacatori, care au varste cuprinse intre 19 si 25 de ani. Doi dintre ei au fost arestati pentru crima iar ceilalti trei vor fi cercetati pentru complicitate la crima. Autoritatile spaniole au promis partii romane ca ancheta va fi una corecta, care ii va pedepsi pe vinovati.

Potrivit Adevarul, stirea referitoare la uciderea lui Gigi Musat care a aparut pe site-ul ziarului spaniol El Mundo a fost o ocazie pentru cititorii spanioli pentru a-si manifesta regretul in legatura cu acest incident. Cei care au lasat un comentariu la articol au condamnat xenofobia si rasismul, exprimandu-si intelegerea fata de situatia imigrantilor,  tot mai blamati in ultimul timp din cauza crizei economice care a afectat Spania.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea